Sunwheels

Før tweens og Justin Bieber, mellom ’77 og ’85, hadde Groruddalen sine egne rockestjerner. 

SUNWHEELS var ikke bare pur-unge, de sang om at du “bli’kke gammal på Egertorvet” og til Johnny, “dem ga’ræ dårlige kort”. De lagde egne låter, 14 år gamle fikk de juryens hederspris i NM i Rock, og de sprengte kassegitarer som sceneshow. 

12 år gamle, da velger man bassist på grunn av lange fingre, forkaster gitarister pga. skitrening, og følger rykter om at en i borettslaget kan “barregrep.” Man tester forsterkere på balkongen, og forbrenner trommisen med lyskaster henta fra stolpa i skolegården. Og noen veldig få, lager låter som står seg, 30år senere. 

Siden ’85, har bandet kun vist seg et fåtalls ganger, bl.a. på hovedscenen under Granittrock, i 2007. Uansett, når SUNWHEELS først kommer ut av hiet, er det som de aldri har vært fra hverandre. Både nye og (stadig) eldre fans må synge med. Dét, selv om Stoffe har dratt “sin siste joint, og dævva i en bakgård”!

I dag er SUNWHEELS en skjult skatt, og låta “Egertorvet”, først utgitt på den definitive norske punksamlingen, Anarki og Kaos vol.2 i ‘07, er blitt en obskur all-sang-hit for Oslos rockere i de sene timer. 

Kanskje var ikke Norge den gang klar for å la noen kvisete drabantby-gutter vise hvor landet lå. Allikevel, for en tid, fantes ikke større rockestjerner i Groruddalen.

Og hva gjør vel rockerstjerner når de fyller et halvt millenium? 
Byr alle kjente og ukjente med på reunion-fest! 
Vi sier som bandet, “Hue i høygir og hjertet i brann- Endelig sku jæ få se deg!”


Om fanklubbsekretær Linda møter opp vites ikke, men ved oppstart kosta i hvert fall medlemskapet 3kr (“Andre klubber tar 30,- og 40,- og kanskje mer”), så ta med cash!

MEDIA
Youtube NRK https://youtu.be/vFRYahrpK5Y?t=2m12s
Facebook Gruppe http://tinyurl.com/jj8camr


AKTUELLE MED 
"Best å være streit" – Raga Rockers 
tribute-samling "Sannhet på boks" 

 

 

Fra:

Den 14/05 2016 kl. 22:00


Til:

Den 15/05 2016 kl. 02:30

Tilbake til listen