Rune Rudberg

De fleste kjenner Rune Rudberg fra den kulørte presse, men glemmer hvilken musikalsk karriere han egenlig har .
Etter det store gjennombruddet med Ut mot havet og nærmere 200000 solgte solgte plater, var Rune det store popidolet i Norge. Og med oppfølgingsalbumet ”Vinger over Europa” fortsatte suksessen.

 

Det var først med det vanskelige tredjealbumet ”Lysene fra land” at pop-idol-perioden var over, og en normalisert hverdag var begynt.
Rune skiftet da gir fullstendig og ble fulltidsmedlem i dansebandet Scandinavia. I denne omgang kom det to album – som begge hadde en mengde hitlåter – og Rune var igjen på topp – men denne gangen i en annen genre.

 

Men Rune var ikke fornøyd med bare å spille i danseband. Han har alltid vært en stor fan av countrymusikk, og da Scandinavia ville holde på med sitt, sluttet Rune for å lage et countryalbum på norsk. Det ble albumet ”Tidevannsbølger”.
Rune er en fyr som ikke nødvendigvis repeterer seg selv, så da NRK ville ha med Rune i Melodi Grand Prix i 1996, svarte han jatakk, men nå med Scandinavia igjen.

 

I ettertid turnert Rune Rudberg omkring i Norge nok en gang. Snart 10000 solgte plater viser tydelig at han fremdeles er en artist å regne med. For tiden jobber han med en ny plate med Henning Eriksen (Ann Tayler, The Bootsband m.fl.)som produsent.
Deretter fulgte to samleplater ”Landeplager” med alle hans hits og ”Halfway to paradise” med leftovers og albumlåter.
Ny soloplate fulgte så: Mot nye eventyr” og Rune fikk en hit igjen. Denne gangen het den ”1001,1002,1003”.

I den senere tid har Rune virkelig gitt seg sountryen i vold. Med platene ”Gone Country” og ”Runaway” og ”Strong Enough”har han opplevd å få god kritikk (!) og en mengde godord. Henning Eriksen har produsert alle disse platene – som har engelske tekster.
Samme mann har også produsert de fleste sangene på den foreløpig siste utgivelsen ”Tro”, der Rune er tilbake med norske tekster.
Det var tydelig at publikum ville ha dette . CD’en gikk til nr 1 på VG lista, og lå på denne lista i flere måneder i 2013.

Discografi: Ut mot havet
Vinger over Europa
Lysene fra land
Scandinavia på oppfordring
Scandinavia 3
Scandinavia 4
Tidevannsbølger
Scandinavia – sammen igjen
Landeplager
Halfways to paradise
På nye eventyr
Gone country
Runaway
Rett fra sofaen
Strong enough
Tro
40 første hits

I 2013 kom CD’en ”Tro” ut, og det var den første med norske tekster på flere år. Resultatet ble 1.plass på VG lista, gode kritikker og meldinger fra fansen om at dette var den beste cd’en til Rune noensinne. Året 2013 bleavsluttet med Spellemannsprisnominasjon for ”Tro” og ny samleCD – 40 første hits”

 

 

Fra:

Den 13/01 2017 kl. 22:00


Til:

Den 14/01 2017 kl. 02:30

Tilbake til listen