Katrina (Katrina & The Waves)

OLSEN PÅ BRYN HAR DEN GLEDE AV Å PRESENTERE:

KATRINA ( fra Katrina and The Waves ) med band fredag 1. september klokken 22:00.

Amerikanske Katrina Leskanich flyttet i ung alder til England hvor hun i 1983 ble frontfiguer og vokalist i et av britenes mest populære band på 80-tallet Katrina and The Waves. Hennes karrierer tok for fullt av da bandet i 1985 ga ut hitsingelen Walking on Sunshine, som fortsatt er en av de mest spilte sommerlåtene på radio og tv gjennom tidene. Låta og det påfølgende albumet førte til at Katrina and The Waves ble Grammy nominert som årets nykommer. 

Bandet turnerte rundt i hele verden i mange år og selvom de hadde enkelte opphold underveis så gjorde de nok en braksuksess da de i 1997 vant Eurovision Song Contest med låta Love Shine a Light og på den tiden med konkurransens klareste seiersmarging noensinne. Katrina and The Waves holdt sammen frem til 1999 da Katrina forlot bandet og satset på en solokarriere.

Katrina har gjort det solid som soloartist, mye på grunn av hennes særegne og røffe vokal, hun har gitt ut flere kritikerroste album, jobbet med flere store internasjonale artister og hun reiser fortsatt rundt i verden og gjøre konserter, eventjobber med gamle og nye låter. 

Siste årene har Katrina fått satt sammen et nytt band bestående av rutinerte og meget dyktige musikere. Dette har gitt henne enda flere spillejobber og det er ei tøffere, mer rocka Katrina som nå reiser rundt i verden med ei forrykende pakke med rock, soul, blues og pop. 

 

Fra:

Den 01/09 2017 kl. 22:00


Til:

Den 02/09 2017 kl. 02:30

Tilbake til listen