Retro Polis

Opplev Norges beste retrospektive band, RetroPolis, med repertoaret et hvert annet band måtte ønske seg å kvalifisere til. Du vil få høre et sound som revolusjonerte underholdningsbransjen, den britiske merceybeaten, oppkalt etter elven som også renner gjennom Liverpool, og som engelske popband invaderte alle verdens hitlister med fra begynnelsen av 60 tallet. Dette soundet dannet også standarden for tilsvarende band i Norge, og da snakker vi om mange band! Låter av The Beatles, The Hollies og The Searchers, fortrinnsvis med kombinasjonen av hele 3 markante gitarer som ”bunn” for flerstemt sang,- og låter du har hørt fordi de parkerte Shadow-soundet så vel som Elvis og hans like når merceybest eksplosjonen ”rocket” så vel Richters Scala på tidlig 60-tall,- med The Beatles som det meste kjente bandet i sjangeren.
Denne epoken var også tiden da gutter og menns hår var lengre enn på et snaut århundre. Og det lange håret var velstelt framfor ustelt, antrekkene var kostbare dresser og kulørte skjorter framfor jeans og t-shirts, støvlene var høyhelte, smale i lesten og blankpolerte framfor ettertidens utrangerte nedslitte cowboy-boots, og komp/rytmegitaren, som dessverre har vært fraværende inntil Coldplay revitaliserte gitarsoundet og fortrengte synthesizerinfernoet fra 80-tallet, var førende for ”grooven” under en særdeles melodiøs melodilinje. Dermed synes allsang, eller for de mer passive, en gjenkjennende og anerkjennende håndklapping, å være den antatte gjennomgangstonen med dette bandet på scenen.
Bandet består av: bassisten Øivind Madsen, ex. «Beat for Beat» gitarist Jørn Fodnestøl, trommeslageren Knut Grue, gitaristen, sangeren Kjetil Kjelle samt grunnen til at vi føler trygghet for at et engasjement av det bandet ikke kommer ut av kontroll,- tidligere politietterforsker og Kripos sjef Ola Thune på leadgitar. 

 

 

Fra:

Den 27/10 2017 kl. 22:00


Til:

Den 28/10 2017 kl. 02:30

Tilbake til listen