17/10-2015: Remember / Columbus

268,50 NOK

(inkl. administrasjonsgebyr)
 
Lagerstatus: Tilgjengelig
stk.

Dette blir en reise tilbake til ungdomstiden med kjente låter, voksne gutter og mye moro, ikke minst for alle som er oppvokst i Groruddalen på 60- og 70-tallet.

Gled dere, folkens! Lørdag 17. oktober blir det gjensyn og gjenhør med de to legendariske bandene ”Remember” og ”Columbus” – Groruddalens mest populære band på 70-tallet. Hele ti mann fra bandene møtes for en godt planlagt konsert på Olsen på Bryn denne spesielle kvelden, og bandet vil blåse støv av gamle hits fra popens gullalder.

Året var 1971. The Beatles hadde bestemt seg for å pakke sammen. The Eagles hadde ennå ikke bestemt seg for å starte opp og The Bee Gees, Crosby, Stills, Nash & Young, Pink Floyd og Rolling Stones så unge og relativt friske ut. I et gutterom på Oslo øst satt fire unge musikkinteresserte og drømte om et liv på scenen. Denne kvelden diskuterte de navneforslaget som hadde kommet opp: Remember. De ble enige. 

De fleste medlemmene i Remember, og senere Columbus, kom fra Veitvet, Linderud og Kalbakken, med Kalbakkens egen Morten Gray i spissen – som grunnlegger av det første Remember. Bandet ble fort kjent for sin flerstemte sang, inspirert av Beatles og Crosby, Stills & Nash etc. Ja, vi kan vel enes om at bandet nesten utelukkende bestod av vokalister – som riktignok spilte hvert sitt instrument ved siden av … og bandet ble sågar kåret til ”Norgesmestere i pop” i 1971. Ikke dårlig!

Militærtjeneste, studier og uenighet om grad av satsing og repertoir-valg, resulterte i utskiftinger i besetningen, og det oppstod enda ett band på arenaen – Columbus. Jan Steinar Holberg fra Veitvet regnes som grunnlegger av dette bandet, som spilte hardere enn Remember, og var kjent for soundet med tverrfløyte og heavy gitarsoloer (Jethro Tull og Deep Purple var blant inspirasjonskildene … ). Opp gjennom syttitallet byttet medlemmene i de to orkestrene plass, roller og instrumenter mange ganger. De fleste av gutta har faktisk spilt begge steder, så historien om Remember/Columbus er ikke enkel å gjenfortelle helt eksakt.

Noen av dem er fortsatt aktive i nye sammensetninger – mest kjent er kanskje Jan som frontfigur i Teddybears og selvfølgelig Kalbakkens supergitarist Ole Kristian Tornes, som fortsatt holder liv i Columbus orkester som partyband.

Delaktige bandmedlemmer lørdag 17. oktober: Morten Gray (Kalbakken), Ole Kristian Tornes (Kalbakken), Jan Steinar Holberg (Veitvet), Ole Jonny Hultman (Veitvet), Roy Borgen (Veitvet), Ove Borgen (Veitvet), Tom Henning Johansen (Linderud), Tore Hauge Jensen (Sletteløkka), Henry Thompson (Haugerud) og Terje Pedersen (Rykkin)
 

NB! Bordbestilling er ikke inkludert.

Kontakt Olsen Restaurant & Bar på telefon 22 26 11 00.