Pegasus

Pegasus er et norsk band, etablert på våren 2006. Debutalbumet ble spilt inn i Hitsville med produsentene Tomas Siqveland og Ole Evenrud i august/september 2006, og utgitt februar 2007. Pegasus ble A-listet på norsk riksradio.[1] Sangen som ble A-listet er «Kine», som sammen med «Dommedag» (også fra debutalbumet) gikk inn på Norsktoppen.
I februar 2008 spilte Pegasus inn sitt andre studioalbum Vingeslag, som høstet mange gode anmeldelser, bl.a tre 6′ere og ble kåret til «Årets Album» av Radio Ung.[2] Førstesingelen fra Vingeslag var «Hey Hey Hey» som også går mye på radio og TV. Vingeslag er co-produsert av Tommy Nilsen.
16.mars (2009) ble plata Min første natt utgitt. Den har allerede høstet fire 6′ere på terningen og det fra ‘Dansaktuellt.com’[3], ‘Danseband.no’[4] og ‘ForSwingende.com’.[5]
Førstesingel fra plata var tittelsporet «Min Første Natt». En duett med Hanne Mette Gunnarsrud, som er vokalist i Contrazt. Låta har blitt en slager på blant bl.a Jukebox-Svisj’en på NRK1 og spilles ofte på radio rundt omkring i landet. Tommy Nilsen tok full kontroll på denne plata.
I tillegg til krediteringer som produsent og tekniker, har Tommy også mikset og mastret denne utgivelsen.
Min første natt gikk inn på VG-lista[6] i uke.14 (2009). Singel og video ‘Gi Meg Din Hånd’ er også å finne på denne platen. Den har også tung rotasjon på Svisj’en på NRK1. Pegasus hadde rundt 60 spillejobber i 2009, ifra Farsund i sør til Skei i Nord.
I januar 2010 kom albumet Rotløs. Igjen, høstet et Pegasus album 6′ere i fleng som f.eks fra ‘ForSwingende.com’[7] som også skrev i sin anmeldelse : Jeg tar herved av meg hatten og bøyer meg i det berømte støvet for Pegasus-gutta og deres meget beundringsverdige evne til å skrive låter og produsere plater som det lukter både gull og Spellemann av. Gratulerer for fjerde gang med et knallbra album!
Fra Rotløs kom det to suksessfulle videoer og singler i låtene Alene I Paris og Trenger Ei Dame.
Igjen var det Pegasus’ egen Tommy Nilsen som produserte, var tekniker, mikset og mastret. Rotløs ble innspilt i Tommy Nilsen’s eget studio TNP.
11.oktober 2010 ble albumet 5′ern utgitt. Som på alle forgående album er samtlige 12 låter på albumet skrevet av Tommy Nilsen og Ronny Nilsen. Første singel ble utgitt allerede i juni 2010 og bærer tittelen Når Jeg Ser’a Komme. Den har siden hatt tung rotasjon på NRK1′s Dansefot Jukebox. Tommy Nilsen har produsert og mikset plata. 5′ern ble innspilt i Tommy Nilsen’s eget studio TNP i September 2010. For albumet Forandringer fra 2012 vant de Spellemannprisen 2012 i klassen danseband.


Fra:

Den 18/03 2016 kl. 22:00


Til:

Den 19/03 2016 kl. 02:30

Tilbake til listen